KVTT promo

Pedagogus kep

Sziasztok Túrabringások!

Már nagyon hiányzik nekünk újra az a pár csodás nap, amikor együtt voltunk Veletek 2017-ben és 2018-ban! Kimaradt 2 év, egy miattunk, egy meg a COVID miatt...  De most újra találkozhatunk Veletek!

A 3. Körös-Vidéki Túrakerékpáros Találkozót Békés megyében, Szarvason, a történelmi Magyarország középpontjában szervezzük, 2021. július 1-4. között, csütörtök délelőttől vasárnap délutánig. Természetesen -  mint az előző Találkozókon is - rövidebb időre is lehet jönni, mindenkit szívesen látunk akár 1 napra, egyetlen túrára is.

A találkozó célja továbbra is a kerékpáros túrázás népszerűsítése, a túrakerékpárosok ismerkedése Békés megye természeti és kulturális értékeinek megtekintése közben. De nem csak ez, hanem az az érzés, amikor 100 túrabringás az ország (és nem csak az ország…) minden pontjáról összejön és emlékezetes napokat tölt együtt… Így volt ez 2017-ben és 2018-ban is és így lesz most is, mert már legtöbbünk megtapasztalta ezt az érzést és újra és újra át szeretné érezni. Akik most jönnek először, azoknak ez új dolog lesz, de biztos vagyok benne, hogy jó érzésekkel indulnak majd a végén hazafelé.

Az előző Találkozókon bevált módszereket megtartjuk, de igyekszünk újdonságokat is kitalálni, hogy mindig legyen újfajta élménye azoknak a hűséges résztvevőknek is, akik idén már harmadszor lesznek velünk.

Külön felhívom a figyelmeteket a szombati napra, amikor a 2. hosszú túra során messze elhagyjuk Békés megyét és egészen a Csongrádig, a Körös-torokig elkerekezünk. Visszafelé jó idő esetén beiktatunk egy gáton tekerős szakaszt is, Békésszentandráson pedig a sörfőzde látogatás után a Nagy Magyarország fogadóban szeretnénk összejönni a közepes túrás csapattal egy emlékezetes közös vacsorára. 

Az előző két Találkozón nem volt városnézős program, de ez Szarvason kihagyhatatlan, ezért próbálunk két alkalmat is biztosítani erre. Ez a város egy kis ékszerdoboz, nem mehettek úgy haza, hogy körül nem néztek benne. Vasárnapra más programok is lehetségesek, amint van új információnk, jelentkezünk vele.

A magam és többi szervezőtársam, valamint a Csabai Bihargók nevében is sok szeretettel invitállak Benneteket ismét Békés megyébe, nagy várakozással tekintünk az újabb találkozás elébe.


vajkai Molnár István, a Találkozók ötletgazdája és egyik szervezője